dinsdag 24 december 2013

Echte kerstfilms


Voor veel mensen betekent Kerst een paar drukke dagen waarbij ze alle familie moeten bezoeken, maar als je er voor kiest gewoon met het gezin thuis te blijven of het misschien met vrienden of vriendinnen te vieren kun je ook samen gezellig een film kijken. Of misschien verveel je je gewoon in je eentje! Echte Kerstfilms zijn dus familiefilms of gewoon films die over Kerst gaan.


De film Shreck heb ik deze week nog op tv gezien met mijn familie en ik word er gewoon ontzettend vrolijk van. Dat komt ook vooral door de liedjes, grappen en leuke personages in de film. Er zijn zelfs nog drie delen gemaakt! 

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.

Nog zo'n leuke reeks animatiefilms: Ice Age. Hierboven zie je de trailer van de eerste film. Er zijn nu vier Ice Age films gemaakt, plus een kerstspecial: Ice Age: A Mammoth Christmas. 

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...Nu een film die ik nog niet gezien heb. In 2009 kwam Disney's A Christmas Carol uit. Het is (voor zover ik het in de trailer zie) een ontzettend mooie animatiefilm. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze film en ben ook zeker van plan 'm nog te gaan kijken.

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.
Van de Home Alone reeks zul je echt een film gezien moeten hebben. Elk jaar zijn de eerste vier films weer op tv te zien. De laatste hiervan is gemaakt in 2002. In 2012 is de vijfde film gemaakt: Home Alone: The Holiday Heist. Deze versie zal dus iets moderner zijn. Ik weet bijna zeker dat iedereen wel weet waar de films over gaan maar toch zal ik hieronder voor de gewoonte nog even een beschrijving van de eerste film plaatsen. 

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.
Nu kom ik toch weer terug op een animatiefilm. Animatiefilms zijn gewoon ontzettend leuk om met je familie te kijken. Er zitten vaak liedjes en leuke grappen in (volgens mijzelf dan). Ik kan er vaak erg om lachen. Hoodwinked is weer zo'n film. Het is een grappige en moderne animatieversie van roodkapje. Er is eigenlijk een grappige actiefilm van gemaakt. Ook van deze film is een tweede gemaakt.

Iedereen kent het verhaal over Roodkapje, maar weinigen weten of het verhaal wel helemaal klopt. Hiervoor kijken we naar wat er zich afspeelde na het einde van het Roodkapje-verhaal: politie vanuit de dierenwereld onderzoekt wat er zich heeft plaatsgevonden in het huisje van Oma. Ze ontdekken al snel meerdere criminele feiten, waarbij een meisje en een wolf betrokken zijn: inbraak, orde-verstoring, het gebruiken van een bijl zonder vergunning etc. Langzamerhand ontdekken de agenten steeds meer haken en ogen in de zaak die opgelost dienen te worden


Welke film kijk jij deze vakantie?

No Comments Yet, Leave Yours!