vrijdag 31 januari 2014

#3 Stash Flash Friday: Essence lipstick old vs. new


De eerste post over een lipproduct, dus tips zijn altijd welkom! Bij deze stash flash wil ik jullie graag een aantal lipproducten van Essence laten zien. Essence heeft namelijk twee soorten lipstick, een longlasting versie en een normale lipstick. De verschillen laat ik jullie graag zien.Ik heb twee lipsticks uit de oudere collectie en twee lipsticks uit de nieuwe lipstick collectie. Er zijn duidelijke verschillen. De oudere lipsticks blijven minder lang zitten en doen qua aanbrengen meer denken aan een lipbalm door de romigheid, ze blijven ook niet erg lang zitten. De nieuwere, longlasting lipsticks zijn romig, dekken goed, blijven zeker 3 uur zitten en brengen mooi aan.

v.l.n.r. 53 All About Cupcake, 65 Glow Neon Glow!, 01 Coral Calling, 07 Natural Beauty 

Zoals je kan zien zijn de twee linker lipsticks (oud) niet erg dekkend en geven ze weinig kleur af. De rechter lipsticks (nieuw) daarentegen geven veel kleur af en zijn lekker romig.


53 All About Cupcake, 65 Glow Neon Glow!


Van de lipsticks die Essence in de collectie heeft is dit de oudere versie. Deze is te herkennen aan de gekleurde verpakking. Dit waren mijn eerste lipsticks van Essence en ik moet wel zeggen dat ik deze lipsticks minder fijn vind dan de longlasting versie.

zonder lipstick


53 All About Cupcake


65 Glow Neon Glow!


Verschil is er niet erg goed te vinden tussen lippen zonder lipstick en lippen met. All About Cupcake geeft een lichte nude kleur af, maar daar blijft het bij. Bij Glow Neon Glow! is er alleen een lichte shimmer te vinden. Hierdoor lijkt het meer alsof je lipbalm op je lippen hebt zitten. De lipsticks blijven ongeveer een uurtje zitten en moeten dan ook vaak worden bijgewerkt. Heel jammer, want de overige kleuren in de collectie zijn wel erg mooi. 01 Coral Calling, 07 Natural Beauty

zonder lipstick

01 Coral Calling

 07 Natural Beauty

Dit zijn de longlasting lipsticks van Essence die vorig jaar nieuw in het schap zijn gekomen. De oude lipsticks zijn nog niet verdwenen, maar de longlasting lipstick is gewoon toegevoegd aan het assortiment. De longlasting lipstick blijft ongeveer 3 uur zitten en hoef je dus minder vaak bij te werken dan de oude lipsticks. Ook is de dekking erg goed. Dit kan je zien bij Coral Calling. De koraalrode kleur komt prachtig over op de lippen en is een mooie toevoeging. Mijn favoriet, Natural Beauty is een mooie nude kleur die je eigenlijk bij elke outfit kan dragen. Heel naturel en makkelijk te combineren.

Ik ben erg blij met de lipsticks, al vind ik het erg jammer dat de kwaliteit van de oude lipsticks niet zo goed is. Toch zijn de prijsjes het wel waard om ze op z'n minst een kans te geven. De oude lipsticks kosten namelijk maar €1,99 en dat is natuurlijk geen geld. De longlasting lipsticks liggen in het schap voor €2,39. De lipsticks zijn verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Trekpleister.

Waar ga jij liever voor? De oude, of nieuwe lipsticks van Essence?
1 opmerking: