dinsdag 14 januari 2014

Mijn geurkaarsen #3


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een post maakte met mijn geurkaarsen, maar ik vul mijn nummer één verzameling nog steeds aan met nieuwe geuren. Daarom hou ik jullie weer op de hoogte!


Ik begin met de kaneel kaars van het merk Grandma Memory, die ik een beetje tegen vind vallen. Het potje van deze  kaars is natuurlijk super adorable, de beschrijving van de kaars is ook een erg leuke toevoeging, maar de geur van de kaars verspreidt niet erg goed door de ruimte. Gelukkig heb ik er niet eens een euro voor betaald bij de Marskramer in mijn buurt die een leegverkoop heeft. Wel vraag ik me af waar deze kaars nog wel te koop is.


Over geurkaarsen van Primark ben ik wel te spreken. Ik kan jullie niet precieze namen van de kaarsen noemen, want de blaadjes met de namen heb ik weggegooid. Dit zal gelukkig ook niet nodig zijn, want ik kan jullie verzekeren dat de geuren die ik heb niet meer te koop zijn. Ik wil jullie gewoon heel graag vertellen dat ik deze kaarsen erg fijn vind en dat alle geurkaarsen van Primark zijn aan te raden. Meestal kosten ze 3 euro, maar in de uitverkoop soms nog maar 1!


Ook bij deze geurkaarsen van Ikea ben ik niet zeker of ze nog in het assortiment zitten. De oranje kaars heeft de geur mango, de groene ruikt heerlijk naar zoete appels (doet me denken aan maoam snoepjes met appelsmaak) en de rode kaars heeft de naam Tindra. Het plaatje op de deksel en de geur vertellen me dat deze geur sinaasappel en kaneel inhoudt. Echt heerlijk!

Tip: (Sommige?) Ikea zaken hebben een hoek van de winkel met spullen die niet meer compleet zijn of kapot zijn. Daardoor kostten de mango en appel kaars, bij het ontbreken van de plastic deksel, mij nog maar 1 euro per stuk in plaats van 2 euro. :)


Brise of Glade? Wat is het nou? Op de verpakking van deze kaars stond Glade by Brise. Ik vind het erg verwarrend. Anyway, wat is dit ook weer een goede aankoop geweest. Voor maar 2 euro vond ik deze kaars als left over in de Kruidvat. Het is een kaars met geur van granaatappel en cranberry. Ik ben een heel groot fan van alles met granaatappelsmaak of -geur, dus met deze kaars maak je me echt reuze blij. (Tip: Probeer granaatappelthee van Lipton) Doordat het een limited edition is zullen jullie ook deze kaars waarschijnlijk niet meer te koop vinden (wat ben ik toch gemeen vandaag). Maar de goede kwaliteit van Glade is zeker weten een aanrader.


In het algemeen zou ik zelf niet voor zo'n bloemige geurkaars als deze hebben gekozen. Ik kies eigenlijk altijd voor fruitgeuren of spicy geuren als kaneel. Deze kaars van Hema met de geur Tea Cedar Lily kreeg ik in mijn schoen met Sinterklaas dit jaar (haha! don't judge!) en heeft me verrast. Ik ga misschien nog eens naar Hema voor de andere geuren. De kaarsen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en kosten tussen 2 euro en 3,5 euro.


Last best zeggen ze altijd en hier klopt dat zeker! In mijn blogpost Geurkaarsen #2 kon je zien dat ik een sampler had van deze geur. Het is Waikiki Melon van Yankee Candle. Na het opbranden van de sampler was ik er meteen over uit de medium jar te kopen bij de Yankee Candle winkel in Magna Plaza in Amsterdam. De hoge prijzen van de kaarsen zijn het zeker waard (deze kostte 22,95), want de geuren zijn fantastisch en blijven heel lang in de ruimte hangen. Ik ben ook van plan binnenkort de geur black cherry te kopen. Die kunnen jullie dan tegenkomen in de volgende Mijn geurkaarsen :)

Welke geurkaarsen raad jij aan?

No Comments Yet, Leave Yours!