woensdag 15 januari 2014

What's that smell?


Geurkaarsen, geurstokjes, wax tarts, huiskamerspray, verfrissers. Allemaal manieren om je kamer de hele dag, of een gedeelte ervan lekker te laten ruiken. Alleen wat is nou de beste manier? Of de snelste? Dit zijn mijn tips!


Het eerste is natuurlijk de geurkaars. Als je een kaars hebt die goed werkt en goed de geur verspreidt zit je meteen goed. Dit is een kaars van de Primark (€3,00) met een vanillegeur. Heel erg schattig natuurlijk dat uiltje, maar helaas is de verspreiding van de geur niet heel erg goed. Merken die wel beschikken over een goede geurverspreiding zijn o.a.: Yankee Candle, Bolsius, Glade/Brise en Spaas.


Kamersprays zijn een hele makkelijke en snelle oplossing om je kamer tijdelijk lekker te laten ruiken. De geur blijft vaak niet heel lang hangen, maar het is wel een snelle manier voor als je bijvoorbeeld gasten moet ontvangen. Deze kamersprays heb ik gekocht bij de Trekpleister. Ze waren daar in eerste instantie €0,99, maar er zat korting op waardoor ze nog maar €0,50 waren, geen geld natuurlijk! Er was nog een vanille geur en een rozen geur.


En dan als laatste de wax tarts! Persoonlijk vind ik dit de allerbeste manier voor een heerlijke geur in je kamer. De geur verspreidt zich erg snel en blijft vaak nog een paar uur na gebruik hangen. Wat de bedoeling is van deze tarts? Je gebruikt een oliebrander (bovenstaande is van Action, €2,00) en plaatst hierin de tart, vervolgens steek je het waxinelichtje onderin aan en deze verwarmt de wax tart. De tart smelt en zo verspreidt de geur zich door de ruimte!


Alle wax tarts die ik heb zijn van Yankee Candle. Dit merk heeft gewoon erg veel keuze en de wax tarts die ik kocht waren maar €1,60 (via SensationalHome). Volgens de website branden de tarts circa 8 uur, maar dat ligt echt heel erg laag als je je bedenkt dat ik sommige tarts al meer dan 15 uur heb laten branden! Je kan er dus erg lang mee doen. Het enige nadeel is dat je de waxinelichtjes om de 3/4 uur moet vervangen, maar dat is een kleine moeite.

Wat is voor jou de beste manier om je kamer lekker te laten ruiken?

2 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Ik hou van geurkaarsen, mijn hele woonkamer staat er vol van :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! :) haha, het is ook echt een verslaving, maar het ruikt gewoon zo lekker!

      Verwijderen