dinsdag 25 maart 2014

Review: Essence all-in-one CC-cream


Na een aantal budget topper bb-creams komt Essence met een cc-cream. Naast alle eigenschappen van een bb-cream moet een cc-cream gekleurde vlekken op de huid corrigeren en dus ontzichtbaar maken. De vraag is: maakt Essence deze waar?


De verpakking is duidelijk en de dop heeft een goed en strak draaisysteem dat redelijk veilig lijkt. Het kan aan mijn onhandigheid liggen, maar op de dag van gebruik had ik al crème in de dop zitten. Een goede beginner...


Nu de kleur. Het product is maar verkrijgbaar in één kleur en als ik zo naar die kleur kijk, is die niet heel natuurlijk. Alles wat ik zie is een rood-oranje veeg, maar als ik deze verder uitsmeer, lijkt het misschien nog goed te komen. Gelukkig heb ik geen ontzettend lichte huid, maar het product valt sowieso voor veel mensen al af.


Toen ik de cc-cream op mijn gezicht aanbracht, was de rood-oranje tint niet heel heftig meer, maar op de tweede foto zie je inderdaad dat mijn gezicht wel iets roder is dan op de eerste foto. Het product belooft gekleurde vlekken op de huid onzichtbaar maken, maar de rode vlekjes rond mijn neus en andere vlekjes op mijn gezicht zijn na het aanbrengen nog net zo goed zichtbaar als ervoor. 
Dat ik een gevoelige huid had wist ik al, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat de plekjes op mijn gezicht na gebruik van dit product beginnen te prikken en te tintelen? Na het testen heb ik mijn gezicht meteen schoon gemaakt, want mijn huid was na het maken van een aantal foto's al erg toe aan een verzorgende dagcrème. Daar is Essence dan weer wel goed in. Ik gebruikte namelijk Mattifying Cream van de MySkin lijn.

Het aantal keren dat ik het woord 'maar' gebruik in dit artikel is hoog en ik kan eigenlijk ook helemaal niks positiefs over het product bedenken. Misschien de SPF 30? Ik begin me af te vragen of ik gewoon een verkeerde tube heb gekocht en deze bedorven is, want ook de geur aan de substantie is walgelijk. Ik ga deze week de Kruidvat nog maar een keer bezoeken om de tube terug te brengen. Dat scheelt me weer €3,99. Bah zeg. Fijne dag nog verder trouwens na al deze negativiteit, haha! Geniet maar van het zonnetje.

Wat is jouw ervaring met dit product?

No Comments Yet, Leave Yours!