woensdag 14 mei 2014

#4 It's all about the music


Jeetje, het is inmiddels alweer een maand geleden dat de laatste 'it's all about the music' online kwam. Hoog tijd dus om weer eens een bericht te maken over mijn favorieten van de afgelopen maand. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat er weer een aantal artiesten voorbij komen die ook al in de vorige artikelen zaten, toch heb ik wel wat vernieuwing proberen te brengen.

Florence + The Machine - You've Got the Love

You've Got the Love is een nummer dat al ouder is dan je zou vermoeden. Het origineel stamt uit 1986, door Candi Staton. Het nummer is vervolgens een aantal keer opnieuw uitgebracht, ook door andere artiesten. Florence + The Machine is er hier een van en deze versie vind ik het meest prettig om naar te luisteren. Ik kwam opnieuw bij dit nummer door een reclame en was daarvoor ook helemaal vergeten dat het überhaupt nog bestond.

Beady Eye - Don't Brother Me

Daar zijn ze weer! Beady Eye. Deze keer met een nummer dat ik niet vanwege de tekst, maar vanwege de muziek zo fijn vind. De instrumentatie geeft mij zo'n fijn en rustig gevoel, ik kan er echt helemaal in opgaan. De frontman van Beady Eye, Liam Gallagher maakte in een interview bekend dat de tekst humoristische opmerkingen bevat over de relatie tussen hem en z'n broer, Noel. Het is daarom ook best lastig te ontcijferen waar de tekst nou echt precies over gaat, maar voor het grootste deel kan je het er wel uithalen. Toch vind ik de tekst veel minder sprekend dan de muziek.

Rihanna - We All Want Love

Ook Rihanna kan niet ontbreken in dit rijtje, deze keer met een nummer dat gaat over iets dat we allemaal ontkennen, maar wel waar is. De titel van het nummer omschrijft dan ook precies waar het nummer over gaat.
"I can pretend that I'm not lonely, but I'll be constantly fooling myself. I can pretend that it don't matter, but I'll be sitting here lying to myself."
Dit is nog maar een kleine greep uit de songtekst, die ons dus precies verteld wat we eigenlijk allemaal willen, maar niet willen toegeven. Het is een nummer dat je niet verwacht bij de rebelse Rihanna, maar het meisje dat vroeger Unfaithful en Take a Bow zong zit nog steeds in haar en dat bewijst ze nog maar eens met dit nummer.

Miley Cyrus - Do My Thang

Miley Cyrus is na haar grote verandering voor mij echt een top-artieste geworden. Het kleine meisje dat vroeger geen risico durfde te nemen is veranderd in een jonge vrouw die voor zichzelf op komt en dat met veel zelfvertrouwen durft te laten zien. Dat zelfvertrouwen heeft ze vertaald naar dit nummer, waarin ze laat merken dat ze vooral lekker haar eigen ding gaat doen. Het gaat erom dat je jezelf moet zijn, doen wat jij wilt en niet moet focussen over wat andere mensen over je denken. Het nummer klinkt op het eerste gezicht misschien een beetje nutteloos, maar er zit wel degelijk een betekenis achter.

Jett Rebel - Louise

Jett Rebel, oftewel Jelte Tuinstra is een opkomende, Nederlandse zanger, componist en muzikant. Hij won al een Edison en dit jaar ook de 3FM Serious Talent Award. Sinds het uitkomen van zijn EP's Venus en Mars is de artiest dan ook echt in opkomst. Hij mocht de soundtrack van the Amazing Spiderman II voor z'n rekening nemen en staat aankomende zomer op vele festivals. Zelf heb ik hem al op Bevrijdingspop gezien en ga ik hem nog op andere festivals zien. Nadat ik hem live heb gezien ben ik een beetje verliefd geworden op Jett Rebel. Hij is zo'n excentriek persoon en heeft echt z'n eigen kenmerken en creativiteit. Dit is ook te merken in zijn nummers en videoclips. Creativiteit kan ik altijd waarderen bij artiesten en ik kan dan ook zeggen dat ik zeker fan van Jett Rebel begin te worden!

Dit was alweer de vierde (en zeker niet laatste) 'it's all about the music'. In verband met school is het nu nog even een artikel namens mij, Ilona, maar volgende keer hopen Evi en ik er samen een te kunnen maken!

Wat vind jij het leukste nummer op dit moment?

1 opmerking: