zondag 25 mei 2014

Mijn doelen in juni


En dan is het alweer juni! Ik heb een maandje overgeslagen, maar ben nu terug met een nieuwe 'mijn doelen'-post. Deze keer weer in artikelvorm, want ik vind het toch wat fijner om het op deze manier, want dan kan ik het in een lopend verhaaltje voor jullie verwoorden.

In het begin van zo'n artikel behandel ik de doelen van de vorige maand. Daarom begin ik met mijn doelen voor april. Ten eerste wilde ik graag mijn boek In een ander licht uitlezen. Ik zal het je alvast vertellen: dat is niet gelukt. Ik denk dat ik het boek in de afgelopen anderhalve maand twee keer heb opengeslagen. Maar daarnaast heb ik, want dit stond hier vaak voor in de plaats, ook maar één keer een aflevering van een serie gekeken. Wat betekent dit? Ik heb het druk gehad de afgelopen maanden. Dit betekent wel dat ik goed op schema loop met opdrachten en leerwerk voor mijn opleiding. Dat scheelt me in de laatste week voor de tentamens en deadlines, die morgen begint, een heleboel stress.
Doordat ik op schema loop, heb ik veel hoop dat ik ook de laatste studiepunten in één keer zal gaan halen. Dat zou betekenen dat ik op 10 juni vakantie heb, op een verdwaald tutorgesprekje na. In de tijd die ik dan heb, moet het me zeker lukken dit boek uit te lezen. Maar series kijken zal daarnaast ook wel wat van mijn tijd in beslag gaan nemen.

Het tweede en laatste doel voor april ging om mijn opruimgedrag. Ik ben de afgelopen tijd iets beter omgegaan met mijn kamer en de ruimte die ik daar heb. Ik probeer minstens elke week te zorgen dat mijn kamer netjes is en ga daar vooral mee door.


Wat jullie ook in mijn doelenpost en -artikel hebben gehoord en gelezen, is de allergie rond mijn ogen. Dit was een allergische reactie op in ieder geval mijn make-up remover en mascara. Nu ik over ben gestapt op hypoallergeen mascara en kokosvet als make-up remover, ben ik helemaal van deze allergie genezen en draag ik weer elke dag oogmake-up. Wat had ik mijn oogschaduw gemist zeg. Jullie kunnen de komende tijd wat ooglooks verwachten. En zie hier, het eerste doel voor de maand juni: Ooglooks van mij op onze blog. Ilona mag hier natuurlijk ook zeker aan bij gaan dragen en ik hoop dat jullie het leuk zullen vinden.

Mijn tweede doel is vaker te ontspannen. Als ik weet dat ik veel te doen heb, ga ik vaak een hele dag door met dat werk. Ik doe wel eens dingen die niet per se moeten, maar dat komt vaak omdat ik afgeleid ben. Feestjes en andere afspraken buiten huis gaan in mijn hoofd ook soms als een 'moet' zien, waardoor ik meer en meer het idee heb dat ik veel te veel doe. Echt ontspannen is er voor mij niet bij. Maar als ik ergens bijvoorbeeld een uur eerder mee klaar ben, komt wel al gauw de vraag: hoe ga ik nu ontspannen? In de komende maand zal ik hier iets voor moeten zoeken. Relaxen staat vanaf nu in mijn agenda.


Ten slotte heb ik het doel om producten op te maken. Hoogstwaarschijnlijk komt deze week een opgemaakt video online, waarin je kunt zien dat Ilona een stuk meer producten opmaakt dan ik. Bij doucheproducten kan ik je de oorzaak wel vertellen. Deze is namelijk nogal duidelijk. Ik houd ervan om af te wisselen in de geurtjes die ik gebruik tijdens en na het douchen. Ik maak niet meteen een hele douchegel op, maar wissel af tussen verschillende douchegels, waardoor ze nu allemaal half op zijn. Om ook af en toe nog eens iets nieuws te kunnen kopen, wil ik nu producten op gaan maken. Bovendien kan ik ze dan aan jullie laten zien in de volgende opgemaakt video.

P.s. Ik koop nog maar één nagellakje per maand en dat gaat al drie maanden prima! Ik bespaar geld en herontdek veel lakjes in mijn stash. Tip!

Hoe zorg jij voor een ontspanningsmoment?

2 opmerkingen: