woensdag 2 juli 2014

#6 It's all about the music


Weer een mijlpaal op het gebied van duobloggen: de eerste 'It's all about the music' van ons samen! Het heeft even geduurd, maar nu kunnen jullie dan ook eindelijk zien wat voor muziek Evi graag luistert. Nog een voordeel aan dit bericht met z'n tweeën maken, een extra nummer! In plaats van 5, nu 6 liedjes, per persoon laten we namelijk drie nummers zien. Enjoy!

The 1975 - Chocolate

Ik, Evi, zal beginnen met een bandje dat ik ontdekte via Tumbl. Frontman Matty Healy is dan ook een excentrieke verschijning en ik was nu wel benieuwd welke muziek hij maakte. De band bestaat al sinds 2002, maar begon pas na de release van hun eerste volledige album in 2013 wat bekendheid te krijgen. De naam zegt al genoeg van de invloed van muziek uit een bepaalde tijd. Ze halen hun inspiratie dan ook uit artiesten als Talking Heads, Prince en Peter Gabriel. Als je daar van houdt, zou ik zeker even gaan luisteren.


Alt-J - Fitzpleasure

Alt-J maakt indierock of alternatieve rockmuziek en van deze band krijg ik altijd een fijn gevoel. Het is een band waar ik op ieder moment naar kan luisteren. Waarschijnlijk moet je het album An Awesome Wave wel eerst een aantal keren draaien om het te kunnen waarderen, maar het is echt de moeite waard.

Hoodie Allen - No Interruption

Dat ik nu de naam Hoodie Allen noem, laat weer zien dat ik echt heel veel soorten muziek fijn vind om te luisteren. Zijn rapteksten zijn fantastisch en vooral het nummer No Interruption is heel cool. 

Calvin Harris - Summer

Now it's my turn! Ik, Ilona, zal jullie deze keer geen Rihanna of Beady Eye laten zien, maar allemaal artiesten die nog niet langs zijn geweest. Ook nieuw is dat het vooral recent uitgekomen liedjes zijn, te beginnen met Summer van Calvin Harris. Wat een heerlijk nummer is dit! De zon schijnt dan nog niet heel erg hard voor de zomer, maar echt, ik kan heerlijk wegdromen bij dit nummer. De tekst in het nummer is het beste te beschrijven als een omschrijving van het ontmoeten van een nieuwe liefde in de zomer, waarbij alles nog helemaal nieuw en geweldig is. De zon schijnt, de lucht is blauw (we komen in de teletubbie sferen, oeps) en het leven lijkt zorgeloos met een nieuwe liefde aan je zijde. 

One Republic - What You Wanted (acoustic)

Het album Native, van One Republic, stond al een tijdje op mijn iPod voordat ik bij dit nummer terecht kwam. Ik was toe aan iets nieuws en omdat ik zag dat er 'acoustic' achter stond besloot ik het nummer af te spelen. Toen het af was speelde ik het nog een keer af, en nog eens, en nog eens, totdat ik het zo vaak had afgespeeld dat ik alle tekst kon meezingen. Het is een prachtig nummer, dat elke keer weer een goed gevoel geeft. Het nummer gaat over het alles doen voor iemand waar je van houdt, een beetje cliché, maar One Republic weet het heel erg mooi te verwoorden.

DJ Snake & Lil Jon - Turn Down for What

De videoclip is de meest bizarre die ik het afgelopen jaar heb gezien, de songtekst bestaat uit 3 zinnen die nergens op slaan, maar het nummer heeft wel een hele goede beat. Het gaat natuurlijk over Turn Down for What van DJ Snake & Lil Jon. Het nummer heeft totaal geen betekenis, net als de videoclip, maar ondanks dat vind ik het heerlijke muziek om naar te luisteren. De beat is gewoon heel erg vet en zorgt ervoor dat ik iedere keer weer aan het genieten ben. Gewoon de video en de onnozelheid van tekst wegdenken en het is een heerlijk nummertje.

Dit was hem dan, de eerste 'it's all about the music' waarin je van ons beide een aantal nummers voorbij ziet komen. Even een omschakeling misschien, maar we hopen dat jullie het daarom niet minder leuk vonden!

Wat vind jij van deze nieuwe opzet voor 'it's all about the music'?

2 opmerkingen: