dinsdag 16 december 2014

#11 It's all about the music


School, werk, stage, een sociaal leven, het bijhouden van een blog... kortom, heel veel dingen te doen en heel weinig tijd. Dat is wat er de laatste tijd gaande is in ons leven en dat is goed te zien in de muziek die we luisteren. Muziek is de afgelopen weken vooral ontspannend geweest, teksten waarbij je niet hoeft na te denken en fijne beats.

Ilona

Ronnie Flex ft. Gers Pardoel - Ik Wil Het Hebben


Het nieuwe album van Ronnie Flex (De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd) is uit en daar horen natuurlijk ook een aantal nieuwe singles bij. Dit is een van de eerste en wat een lekker nummer! Sowieso is de videoclip echt hilarisch en heerlijk old skool, maar ook het nummer vind ik erg vrolijk. Natuurlijk is het qua tekst niet de meest interessante inhoud, maar het is wel heel catchy en ook het deuntje eronder wil maar niet uit m'n hoofd gaan. Gers Pardoel doet ook mee, wat het naast de zwoele stem van Ronnie Flex, erg leuk doet met z'n accent.

Jebroer ft. Stepherd, Skinto & Jayh - Banaan (Bigger Better Anthem)


Rappers die een song maken met als titel 'Banaan'... daar kan je niet veel goeds van verwachten zou je zeggen. Toch vind ik dit nummer van o.a. Jebroer en Skinto echt heerlijk om m'n hoofd bij leeg te maken. Als ik uit ga zou dit een nummer zijn waarop ik helemaal los zou gaan. Ik vind het leuk dat Jayh mee doet, stiekem heb ik een beetje een zwak voor hem. Ook om Skinto en Stepherd moet ik altijd lachen en ja... het album van Jebroer staat tussen mijn favorieten, dus dit is zeker een goede combi! Net als bij Ronnie Flex is de tekst qua inhoud niet veel bijzonders, maar om sommige zinnen in het nummer moest ik toch wel heel erg lachen.

Yellow Claw & Yung Felix - Dancefloor Champion

Yellow Claw kan natuurlijk niet missen in dit rijtje, ik luister de laatste tijd weer veel van ze en vooral de oude nummers moest ik een paar keer opnieuw luisteren om weer een beetje bij te zijn van wat de mannen allemaal al hebben uitgebracht. Dancefloor Champion, dat ze samen met Yung Felix produceerden, is zo'n nummer en ik vind de beat echt heerlijk! Verstand op 0 en gewoon helemaal losgaan, dat is wat je het beste kan doen op dit nummer en zeker met de drukke weken voor de boeg is dit dan wel fijn.

Evi

Miley Cyrus - Adore You (Cedric Gervais Remix)

Wanneer er weer kaarten in de voorverkoop gaan voor een fan je favoriete bands, denk je natuurlijk wel eens terug naar concerten waar je in het verleden bent geweest. Een ervaring die ik nooit zal vergeten, is het concert van Miley Cyrus. Wat een feestje was dat! Haar concerten zal ik niet meer gaan overslaan. Een nummer waarop ik echt los kan gaan is Adore You. Ja, dat is het langzame nummer van het album, maar wanneer je dit remixt is het nog fantastischer dan het al was.

One Direction - Steal My Girl

Ik kan nog steeds geen genoeg krijgen van de boys van One Direction. Bij hun nieuwste hit Steal My Girl is weer een super vrolijke video gemaakt en eigenlijk vind ik hun hele album Four te gek. De nummers zijn dansbaar en catchy of prachtig en lief. En dan kan ik natuurlijk niet hun optreden bij RTL Late Night vergeten. Die moet je echt terugkijken als je het nog niet hebt gezien.

Reeve Carney ft. Bono & The Edge - Rise Above

Daarnaast kon ik het gewoon niet laten een totaal ander genre in dit artikel te plaatsen dan Ilona, omdat dat weer goed toont hoe divers de muzieksmaak van ons beiden is. Uit de vorige 'It's all about the music' bleek wel hoe fan ik ben van U2 (JA, ik ga naar een concert in Ziggo Dome!) en tijdens mijn trip in New York bezocht ik een musical op Broadway met muziek en songteksten gemaakt door Bono en The Edge van U2. Het was de musical van SpiderMan en dit was zo'n te gekke ervaring om mee te maken. Vooral het nummer Rise Above van musicalacteur Reeve Carney met de twee U2-mannen vind ik tof.

We hopen uiteraard weer dat we jullie kennis hebben laten maken met wat nummers uit onze playlists. Wie weet hebben jullie ook muziek in die van jullie die wij nog niet kennen. 

Welke nummers raad jij ons aan te gaan luisteren?


1 opmerking: