zondag 15 februari 2015

Fotodagboek week 6 & 7 | Evi


Ik merk steeds meer hoe fijn het is dit artikel voor jullie te kunnen schrijven. Lekker kletsen over mijn interessante of minder interessante leven (zeg het maar). Na mijn stage bevatten nu ook de werkdagen wat meer gevarieerde foto's. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten dit te lezen.


Zondag 1 februari

Op mijn uitziekdagje kwam Tim langs en we keken, omdat ik dat heel graag wilde, naar Pocahontas. Deel twee ervan (ja, die bestaat) ging Tim net even te ver, jammer genoeg. Gelukkig zijn we Supernatural nooit zat en keken we daarnaar. Dit vanuit bed, waar ik nog even op kon knappen. Het was ten slotte de dag erna weer tijd om naar school te gaan. Na het eten (ik kon eindelijk salade eten) keken we weer eens met het gezinnetje Divorce. Dit was een hele tijd geleden. 


Maandag 2 februari

Maandagochtend moest ik er heel vroeg uit en gelukkig bracht mijn moeder me naar het station om een vroege trein naar Amsterdam te pakken. Ik kon natuurlijk ook op zondagochtend terugreizen, maar hier had ik nog net te weinig energie voor en het is af en toe fijn wat geld te besparen door mijn studenten-week-ov. Ik was gelukkig voor alle sneeuwval op school, want wie weet had ik mijn eerste schooldag na stage vertraging. Het was fijn weer op school te zijn. Ik volg nu een specialisatie genaamd 'schrijven' en het eerste vak dat ik had heet taalbeheersing. Het is heerlijk zoveel bezig te zijn met iets wat je echt graag doet én dat dat ook nog eens onderwijs heet. De tweede les viel helaas uit, omdat mijn leraar door het weer niet met de trein kon. Na school keek ik Wie is de Mol? terug, wat ik de week ervoor door werk had moeten missen. Verder ging alles thuis gewoon zijn gangetje. 


Dinsdag 3 februari

Na dinsdag één college te hebben gehad, las ik mij alvast in in alle lessen en maakte ik wat huiswerk. Ook keek ik met mijn roomie het programma Mindfck terug, omdat mijn ouders me dit aanraadden. Als je dit nog niet hebt gezien, zou ik zeker even gaan kijken. Het is elke maandag om 21:30 te zien op NPO3. Een aflevering duurt maar een half uur en gaat over de Hollandse cutie Victor Mids die mensen voor de gek houdt. En dan heb ik het niet over een soort Banana Split, maar hij is een echte goochelaar en gedachtelezer. Ik geloof er nog niet voor de volle honderd procent in, maar het is in ieder geval tof om te kijken. 

Na een vroege maaltijd was het zover, ik had mijn eerste hiphop les bij studentenvereniging CREA. Het was een zware, maar superleuke eerste les waarin ik kennis heb gemaakt met verschillende stijlen binnen hiphop. De week erna zouden we beginnen met een choreografie en hier kijk ik natuurlijk ontzettend naar uit.


Woensdag 4 februari

Twee maanden na haar verhuizing was het voor mij eindelijk mogelijk Ilona's kamer te komen bekijken. Met stage was dit lastig, maar deze woensdag was zij vrij en ik om één uur uit. Daarom vertrok ik in de middag naar Utrecht Centraal, wat helemaal niet ver weg is, en bezochten we samen wat winkels. Daarna reisden we verder naar haar kamer. Het was super om te zien hoe Iloon haar eigen kamer helemaal haar eigen plekje heeft ingericht. Ook had ze haar make-up een nieuwe plek gegeven, wat voor het perfecte moment zorgde om een make-up stash video op te nemen. Deze hebben jullie al kunnen zien op WFOP. Verder namen we even goed de tijd om naar een nieuwe blog lay-out te zoeken. Ook deze hebben wij al vol trots online kunnen zetten. We zijn uiteraard heel benieuwd naar jullie mening. Om een uur of negen merkte ik wel echt dat het voor Ilona tijd was om weer haar bed in te duiken. Ze was nog niet helemaal beter en we besloten het dus niet laat te maken. 


Donderdag 5 februari

Donderdag was mijn vrije dagje van de week en dit gaf me de tijd om wat dingen voor school te doen. Na mijn stage (waarin ik avonden voor mezelf had) wende dit gelukkig snel. Vooral gebruik van het programma Wunderlist helpt me enorm. Dit ontdekte ik door Mascha en haar Vloggloss-kanaal. In de middag kwam een vriend na school even een kop koffie drinken en met hem vertrok ik naar station Duivendrecht. We zouden namelijk met mijn ouders, zusje en het concertmaatje van mijn vader naar het concert van Alt-J gaan. Deze toffe band hebben jullie vaak voorbij kunnen zien komen in mijn artikel met meest beluisterde muziek. Na een hapje te eten bij La Place in de Makro liepen we naar de Heineken Music Hall, waar het concert zou gaan plaatsvinden. De voorprogramma's (dit waren er twee) vielen nogal tegen, maar het concert zelf was super vet. Ik zag ze al eens eerder live, maar nu ik alle nummers goed kende was het alleen maar beter. Wel vond ik het vreselijk om te zien hoe in de laatste minuut van het laatste, knallende nummer het geluid uitviel. De band had het zelf eerst niet door, want het hele publiek zong keihard verder. Toch besloten ze uiteindelijk maar te buigen en te zwaaien, want ja, wat kun je eraan doen? Het was heerlijk om na zo'n concert in een half uur thuis te kunnen zijn, doordat ik nu in Amsterdam woon. Het was ook wel de bedoeling op tijd naar bed te gaan, want ik moest op vrijdag het eerste uur weer op school zijn. 


Vrijdag 6 februari

Vrijdag was niet zo'n bijzondere dag. Ik had vroeg les, werkte daarna aan mijn huiswerk en blog en werkte 's avonds bij Hema. Ik besloot iets eerder naar Hema te gaan, zodat ik daar nog wat inkopen kon doen met de tijdelijke stickeractie. Tijdens het werken in de week ervoor spotte ik een enorme, neppe roos bij de artikelen voor Valentijnsdag en het leek me leuk om er eentje voor Tim te kopen. Dus toen mijn werk erop zat, zat ik met een enorme roos in de tram. Voordat ik dit artikel plaats kan ik nog net aan jullie vertellen wat zijn reactie erop was.


Zaterdag 7 februari

Toen het einde van mijn stage in zicht was, besloot ik aan Hema door te geven dat ik liever één dag in mijn werkweekend werk, in plaats van twee. Hierdoor kan ik mij beter op mijn studie focussen en daarnaast beter aan WFOP. Zaterdag hoefde ik dus niet te werken. Ik kon wat opdrachten voor school maken, bloggen en de was doen. Ook sprak ik 's middags af met een vriendin. We waren benieuwd naar restaurant Bazar aan de Albert Cuypstraat en aten daar een appeltaartje en dronken koffie. De koffie was nogal sterk en de taartpunt nogal groot, maar het interieur, de sfeer en de smaak was fantastisch. We hebben gezellig bijgekletst en hebben daarna nog even op de markt gelopen. Ik spotte daar trouwens mijn favoriete lipsticks, de Maybelline Super Stay 14 hour lipsticks, voor maar vijf euro! Daar moest ik er natuurlijk eentje van meenemen. Verder die dag keek ik nog wat afleveringen van series en kookte ik voor mezelf. Ik voelde me wel alleen die avond. Op snapchat verschijnen van allerlei mensen uitgaansfoto's en mijn wekker zou de dag erop weer vroeg gaan. Gelukkig kon ik op zondag dubbel zoveel centjes verdienen.

Zondag 8 februari

Zondag moest ik werken, werken en nog eens werken. Gelukkig was Tim er toen ik thuis kwam. Ook kletsten we nog even met familie van mijn huisgenootje en keken we Divorce. Toch was de dag blijkbaar niet speciaal genoeg om een foto te maken. Maandag 9 februari


Maandag was weer het begin van een nieuwe schoolweek. Het was de langste schooldag van de week, maar doordat ik naar mijn mening ontzettend leuke vakken heb, heb ik daar geen problemen mee. 's Middags en 's avonds bestond weer uit bloggen, huiswerk en het huishouden. Ook keken m'n roomie en ik weer naar Mindfck. Dinsdag 10 februari


Dinsdagochtend gingen mijn klasgenootje en ik voor het eerst in ons leven naar een rechtzaak. Het is een opdracht voor onze opleiding hier een nieuwsbericht over te schrijven en we bezochten dus de Amsterdamse rechtbank. Het was vreemd een rechtzaak van wildvreemden te bezoeken, maar toch een unieke ervaring. Toch zou ik er voor de lol niet heen gaan, want het is echt serious business. Eenmaal thuis aangekomen besloten roomie José en ik de winkels te bezoeken om kadootjes voor de verjaardag van een vriendin op zaterdag te kopen. We spotten bij Big Bazar deze 'matte' bronzer waar we erg om moesten lachen. Dit was namelijk de minst matte bronzer ooit. Ook lag de nieuwe limited edition van Essence in de schappen bij Kruidvat. We waren allebei op slag verliefd op de eau de toilette en namen deze mee. Hiervan zag je gisteren een review op WFOP. Rond 6 uur vertrok ik naar CREA voor mijn les hiphop, waar we begonnen aan een toffe choreografie. Ik kan het gelukkig bijbenen en merk dat ik blij ben dat ik weer aan sport doe.Woensdag 11 februari

Het is fijn af en toe wat later uit bed te kunnen dan bij stage, zodat ik op mijn gemak mijn make-up kan doen. Hierbij kijk ik vaak YouTube-video's op mijn mobiel of luister ik muziek door mijn dock. Ook van het meenemen van koffie in mijn thermosfles kan ik genieten. Ik kocht deze bij Hema en kan 'm zeker aanraden. 's Middags vroeg vriend Rick (je kunt hem kennen van deze video) of hij een aantal uurtjes langs kon komen en dus praatten we bij en speelden we James Bond Nightfire op de gamecube. Dit kan je echt onze favoriete bezigheid noemen. Voor het eten kwam Tim, waarmee ik kookte en Supernatural keek.


Donderdag 12 februari

Weer een vrije dag van school. Ik ging de was doen, huiswerk maken, bloggen, je weet het inmiddels wel. In de middag kwam Ilona nog even langs om wat dingen voor WFOP te bespreken en een video op te nemen. Deze zal zoals gewoonlijk dinsdag online komen. Dit ging natuurlijk weer niet zonder te lachen en was jammer genoeg van korte duur. We moesten namelijk allebei weer een avond aan het werk. Op donderdag werken is altijd aan de ene kant fijn en aan de andere kant vervelend. Het is koopavond bij Hema, maar ik mis wel Wie is de Mol?.


Vrijdag 13 februari

Vrijdag had ik wat colleges en daarna nam even de tijd om de review voor zaterdag af te maken, op te ruimen, restjes af te wassen en mijn tas in te pakken. Ik verwende mezelf hierbij met wat kleine donuts en luisterde naar het nieuwe album van Mr. Polska. Ik raak daarbij weer helemaal in de feeststemming, waarna ik meer en meer Nouveau Riche nummers ga luisteren. Daarna vertrok ik met de trein naar mijn ouders. De roos voor Tim moest natuurlijk mee. Deze heeft heel wat meters gemaakt, voordat hij Tim zou bereiken. Het was grappig om mensen te zien kijken naar het grote ding en ik kreeg zelfs wat opmerkingen. 'Wat mooi!' 's Avonds kwam nog een vriendin langs die ik alweer een hele tijd niet gezien had. Toen ik bij mijn ouders woonde, spraken we elke week een avond af, maar nu gaat dat een stuk minder makkelijk. We keken Everybody Dance Now en dronken een grote kop thee. Zaterdag 14 februari

De dag van de liefde was aangebroken. Ik heb het idee dat het meer dan ooit tevoren als onderwerp voorbijkomt op internet. Toch doe ik, nu ik een vriend heb, er wel graag aan mee. Maar het is wel heel overhyped als je het mij vraagt. Een kleinigheidje voor je vriendje moet kunnen, maar voor grote kado's bestaan er verjaardagen en Kerst. In de ochtend kon ik nog een klein klusje doen bij mijn baantje in het dorp en de rest van de middag gebruikte ik om Wie is de Mol? in te halen en wat opdrachten voor school in te leveren. Daarbij kon ik een heerlijke latte macchiato drinken uit het nieuwe koffieapparaat van mijn ouders.
Ik keek al de hele week uit naar zaterdagavond, want een vriendin en haar tweelingbroer zouden hun verjaardag vieren. Dit feest is tot nu toe altijd het leukste verjaardagsfeest van het jaar geweest en ik hoopte natuurlijk dat het dat dit jaar weer zou zijn. Tim was op deze Valentijnsdag ook gewoon uitgenodigd en we hebben weer een ontzettend gezellige avond gehad. Van hem kreeg ik voor Valentijnsdag trouwens een geurkaars. Super lief.

Ik kan wel merken dat dit fotodagboek elke twee weken langer wordt. Ik ben benieuwd wie alles leest en wie alleen de foto's bekijkt. Feedback is altijd welkom!

Wat deden jullie op Valentijnsdag?

1 opmerking:

  1. Ik vind jullie fotodagboeken altijd super leuk om te zien! Wat lief dat je een geurkaars van Tim hebt gekregen :-)

    BeantwoordenVerwijderen