dinsdag 21 april 2015

Fotodagboek week 15 & 16 | Ilona


Wat een weken waren het weer, veel gereisd, veel gedaan, maar ook eindelijk een beetje een moment van rust na alle deadlines. Ik pakte mijn rust dan ook zodra het kon, want ik was oprecht uitgeput door de zware weken. Slecht slapen, slecht eten, weinig energie als ik wel wakker was... jahoor, het was weer zover.

zondag 5 april + maandag 6 april


Het paasfestival dat zaterdag begon, ging zondag nog even door en dat betekende dus nog meer tijd met vrienden doorbrengen. Ook de dansjes werden weer gedaan en de drankjes werden gedronken. Je kan begrijpen dat ik de dag erna dan ook helemaal kapot was van die twee dagen en dat betekende dus op bed liggen en eten op bed krijgen van moeders, bedankt mam!

dinsdag 7 april


Ik ging pas laat naar Utrecht toe en dat betekende dat ik thuis nog even kon kijken naar de mooie zonsondergang. In Maarssen kan ik ook wel wat zien, maar zo mooi als dit? Nee, dat helaas niet. Ik kan er echt de hele avond naar kijken, hoe de mooie blauwe lucht verandert naar geel, naar oranje, naar roze, soms zelf paars. Prachtig!

woensdag 8 april


Het lenteweer begon vandaag eindelijk een beetje vorm te krijgen. Het was lekker warm buiten en de zon scheen volop. De fluitende vogeltjes, de lammetjes in de wei... voor mijn gevoel was het eindelijk echt lente en van mij mag het zo de komende weken ook nog wel even blijven! Ik ging alleen naar school voor een feedback les en de dag bestond dan ook vooral uit het genieten van het weer en het afronden van een project.

donderdag 9 april


Ik had niet veel eten meer in huis en moest daarom creatief aan de slag voor het avondeten. Ik had aardappel, nog wat groenten, boomstammetjes... een simpele combinatie, maar aangezien ik geen zin had om boodschappen te doen ging ik er toch voor. Onder het genot van wat muziek van Oasis at ik de maaltijd snel weg en zo was mijn maag goed gevuld. Daarna was het vooral veel huiswerk maken en zorgen dat ik mijn project af kreeg. Op vrijdag moest het worden ingeleverd, dus de laatste puntjes werden voor de deadline nog even op de i gezet.

vrijdag 10 april


Naast het inleveren van het project was vrijdag een dag waarop ik niet veel meer hoefde te doen. Ik ging daarom ook al snel naar m'n moeder terug, maar niet voordat ik een lekker bakje noodles naar binnen had geslurpt. Ik koop elke keer noodles, maar vergeet dan weer dat ik ze heb gekocht, wat resulteert in een kast met alleen maar zakjes noodles. Daarom moet ik ze van mezelf toch maar meer gaan eten, want kopen en dan vervolgens niet opeten is ook zonde.

zaterdag 11 april


Vandaag vierde Evi samen met José haar verjaardag en ik vond het echt heel erg gezellig. De avond startte wat rustig, maar met wat muziek erbij werd de sfeer al snel wat losser. Zo los zelfs dat Evi het een goed idee vond om de sterretjes die ze had gekocht af te steken en ik kon dat natuurlijk niet weigeren. Buiten bouwden we er nog een feestje bij, terwijl het feest binnen ook gewoon nog door ging. Het was echt heel erg leuk!

zondag 12 april


Voor mij geen uitslapen op zondag, ik moest gewoon de hele dag werken. Het was best druk in de winkel en ik liep dan ook heel wat af. Thuisgekomen had ik daarom ook vrij weinig zin om mezelf nuttig te maken en dat resulteerde in series kijken in bed met chips en broodjes. Niet heel gezond, maar wel erg relaxed om te doen af en toe.

maandag 13 april


In de ochtend wilde ik nog snel even op de site van H&M kijken omdat ik nog een rekening had openstaan, maar helaas kreeg ik een foutmelding. Ik wel, want ik haat rekeningen en ik wil er dan ook altijd zo snel mogelijk vanaf zijn. Ik was best moe en nog steeds wat lusteloos en besloot daarom rustig aan te doen. Ik pakte zonder al te veel gedoe mijn koffer, nam afscheid van de poezebeesten (en natuurlijk mijn moeder en broertje) en ging toen weer terug naar Maarssen. Daar kookte ik 's avonds wat uitgebreider dan gewoonlijk, want ondanks dat ik niet veel energie had, knorde mijn maag wel als een gek. Het werd simpele pasta met wat gehakt en kruiden en het was echt heerlijk.

dinsdag 14 april


Na een lange dag school ging ik met een aantal studiegenootjes uit eten bij La Cubanita in Utrecht. Ik was er nooit eerder geweest, maar onbeperkt tapas eten voor een niet al te groot bedrag is natuurlijk nooit verkeerd. We bestelden met z'n vijven allerlei hapjes en wilden alles proberen. Sommige gerechten nam ik zelfs twee keer omdat ik ze zo lekker vond! Het eten was lekker, het drinken smaakte goed, maar, oh, oh, wat was het personeel onvriendelijk! Geen alsjeblieft of dankjewel, al het eten werd gewoon op tafel gegooid en we hebben zeker 10 keer een verkeerde bestelling voorgeschoteld gekregen. Gelukkig weegt dit niet op tegen de gezelligheid die ik had met mijn klasgenootjes, maar volgende keer kies ik toch liever voor een andere locatie.

woensdag 15 april


Ik was vrij, Evi was vrij en dat betekende maar één ding, filmen! We namen twee video's op, waarvan eentje een vlog. Na heel even door Utrecht te hebben gestruind gingen we samen mijn nieuwe dorpje verkennen en dat begon natuurlijk op de kinderboerderij. Ik keek er al naar uit om te knuffelen met de geitjes, maar helaas konden we daar niet bij. Gelukkig mochten de cavia's wel geknuffeld worden en Evi en ik namen daar ruim de tijd voor. Na het bekijken van alle dieren gingen we nog op een kleine survivaltocht, want er was naast een kinderboerderij ook nog een loopbrug die we niet mochten missen. We gingen er overheen alsof we kleine kinderen waren en het was best grappig om weer eens zo'n hele dag buiten te zijn. Dat mag ook wel met dit mooie weer.

donderdag 16 april


Het was deze dag weer heerlijk weer en dat betekende dus lekker buiten zitten in de pauzes. Voor mijn doen had ik best een lange dag school, maar eenmaal in de bus was mijn vrije tijd weer in zicht. 's Avonds hoefde ik niet uitgebreid te koken, want ik had nog wat eten over van de avond ervoor. Ik had het goed bewaard en hoefde het alleen nog maar op te warmen, erg lekker!

vrijdag 17 aprilEn weer op naar m'n moeder om daar het weekend door te brengen. Ik nam m'n fles mee met daarin een nieuwe combinatie, namelijk limoen met munt en komkommer. Erg lekker! Ook nam ik nog een pak met chocolate chip cookies mee die ik bij de Lidl kocht. Een handig formaat om mee te nemen en nog lekker ook. De laatste stations voor m'n aankomststation was het lekker rustig in de trein, zo rustig dat ik zelfs een beetje wegdommelde. Gelukkig kwam ik niet in een diepe slaap terecht, want anders mocht ik weer een paar stations terug...

zaterdag 18 april

Na een halve dag te hebben gewerkt te hebben ging ik weer naar huis om wat te eten, maar niet voor lang, want 's avonds zou ik met wat vriendinnen gezellig wat gaan drinken en daarna doorgaan naar de kroeg. Na een aantal keer een BOB te hebben gehad met uitgaan, besloten we vanwege het lekkere weer gewoon weer eens te fietsen, wat ik zelf wel fijn vond, want stiekem vind ik fietsen na het uitgaan helemaal geen probleem. Het was dus letterlijk een ouderwets gezellige avond, inclusief de dansjes, de drankjes, de grappige gesprekken met bekenden en het fietsen.

Dat was het dan alweer voor deze keer, er komt nu opnieuw een hectische periode aan, maar ik ga proberen om alles bij te houden. Ik ben het nu wel zat om elke keer zo moe te zijn en bijna geen energie te hebben en alleen ik kan het veranderen.

Heb jij ook zo genoten van het lekkere weer van de afgelopen dagen?

No Comments Yet, Leave Yours!