dinsdag 20 oktober 2015

TAG | Confessions of a Nail Polish Addict


Eindelijk weer een tag en eindelijk weer een onderwerp dat te maken heeft met de titel van onze blog. Voor beide was het een tijdje geleden, maar nu slaan we toch echt twee vliegen in een klap. In dit bericht lichten we al onze favorieten uit op het gebied van nagellak en misschien brengen we jou ook nog op ideeën. Enjoy!

1. Welke nagellak draag je nu op je nagels (en tenen)?
Ilona: Op mijn nagels draag ik nu een mini lak van Action in combinatie met Scarlet Tinsel van L'oréal en op mijn tenen niets. Eigenlijk lak ik die ook nooit, ook niet in de zomer, omdat ik toch vaak dichte schoenen draag en ik vind het dan niet nodig om ze te lakken. Er is toch helemaal niemand die het ziet!
Evi: Op dit moment ben ik net mijn nagels aan het lakken, zoals ik wel vaker doe wanneer ik achter mijn laptop zit. Ik breng op mijn duim, wijsvinger en middelvinger 375 Passion Fruit van Revlon aan, op mijn ringvinger 108 Ultimate Pink van Essence en op mijn pink 598 Bubble Gum van Gosh en de top coat Glitter Bomb van L.A. Colors. De inspiratie hiervoor komt van Shaaanxo. Lekker kleurrijk, en zo benut ik tenminste meerdere lakjes.
2. Zonder welk nagelproduct kan je echt niet leven?
Ilona: Sneldrogende topcoat! Maar echt, sinds ik die van Sally Hansen heb kan ik niet meer zonder. Het scheelt gewoon echt wat tijd en maakt het lakken van m'n nagels veel leuker.
Evi: Het zou kunnen dat ik elke dag wel gebruik maak van een nagelvijl. Hier kan ik dan ook echt niet zonder. Mijn nagels scheuren nou eenmaal snel.

3. Wat is je favoriete nagellak merk (gewoon en indie)?
Ilona: Hmm... dit is een moeilijke. De lakken van L'oréal vind ik heel erg fijn. Veel variatie en een fijne werking. Indie nagellak heb ik nog niet in mijn stash.
Evi: Indie nagellak heb ik niet, want ik vind het fijner om het gewoon in de winkel te kopen. Catrice staat denk ik bovenaan. Dit merk heeft naar mijn mening de beste prijs-kwaliteit verhouding en de collectie bevat veel verschillende finishes. Ik zou eigenlijk Essie willen zeggen omdat deze super lang blijft zitten, maar ik vind de kleuren van het merk vaak niet bijzonder genoeg.

4. Wat voor vorm hebben jouw nagels? Kort of lang?
Ilona: Het liefst heb ik ze lang, maar als er een aantal nagels breken dan vijl ik ze toch snel weer kort. Ik vind het echt niet mooi als je nagels verschillende lengtes hebben.
Evi: Ovaal, naar mijn mening net iets te kort en tussen rond en recht in.
5. Wat is je standaard kleur?
Ilona: Pastel, nude, of een roze tint. Ik vind dit de meest gangbare kleuren.
Evi: Ik draag vaak paars of een nude/taupe tint, omdat ik hier nou eenmaal veel van heb en dit mijn favoriete kleuren nagellak zijn.
6. Wat is je favoriete nagellakfinish?
Ilona: Creamy finishes blijven mijn favoriet, puur omdat dit in het gebruik vaak de fijnste lakken zijn. Daarnaast vind ik liquid sand lakken en lakken met een matte finish heel fijn, omdat deze lekker snel drogen!
Evi: Het liefste draag ik creamy en liquid sand finishes om de beurt. Ik vind dit allebei even mooi, maar houd wel van afwisseling.

7. Wat staat er op je nagellak verlanglijst?
Ilona: Op dit moment heb ik niet heel erg veel op mijn verlanglijstje staan, al wil ik binnenkort wel nog een aantal indie lakken aanschaffen, deze zien er vaak zo mooi uit dat ik toch echt wel nieuwsgierig word.
Evi: Eigenlijk koop ik amper nagellak meer, want ik heb het gevoel dat ik alles inmiddels wel heb. Heel soms kom ik nog vallen voor een liquid sand lak die er betoverend uitziet.
8. Wanneer lak je meestal je nagels? ‘s Ochtends, ‘s middags of ‘s avonds?
Ilona: Dat ligt er echt aan, maar toch het meeste in de namiddag. Vaak kijk ik dan m'n series en lak ik tegelijkertijd mijn nagels. Ze hebben zo goed de tijd om te drogen.
Evi: 's Middags probeer ik mijn tijd vaak nuttig te besteden zodat ik 's avonds kan relaxen. Dan lak ik mijn nagels terwijl ik tv kijk of achter mijn laptop zit.
9. Bij welke nageltip zweer je?
Ilona: Nagelverharder gebruiken als basecoat. Velen zeggen dat het alleen maar kwaad doet, maar voor mij heeft het tot nu toe altijd geholpen. Mijn nagels zijn van zichzelf niet heel sterk, maar als ik de verharder als base coat gebruik dan worden ze dit vanzelf.
Evi: Sinds ik mijn nagels wat meer recht vijl in plaats van rond, blijven ze een stuk sterker. Een super tip!
10. Van welke nagellak heb je spijt dat je deze kocht?
Ilona: De lakken die ik kocht puur om het kopen of 'omdat ik zo'n kleur nog niet had'. Een groot deel van mijn stash bestaat hier uit en uiteindelijk gebruik ik ze toch niet allemaal.
Evi: Echt spijt van het kopen van een nagellakje heb ik niet, want veel kostten maar een euro of twee. Als ik echt dure lakken had gekocht die ik niet vaak gebruikte, was het een ander verhaal.

11. Neon of pastel? Fel of donker?
Ilona: Pastel en fel. Ik houd van de twee uitersten qua kleur. Of juist heel zacht, of lekker opvallend.
Evi: Pastel, zonder twijfel. Tussen fel en donker wissel ik graag af, maar zwart zul je me niet vaak zien dragen.

12. Welke lakken zijn de perfecte witte, zwarte en nude lakken?
Ilona: Mijn favoriete witte lak is nog steeds 470 Snow Motion! van Catrice. Het is een van mijn eerste lakken, maar nog steeds niet uitgedroogd. Als ik voor witte nagels ga pak ik deze. Mijn favoriete zwarte lak is er eentje van Essence (20 fatal) en ook mijn favoriete nude lak is van dit merk (04 iced latte).
Evi: De perfecte witte kleur is 703 White Hot Love van de Rita Ora collectie van Rimmel. Mijn favoriete nude lak is Take it Outside van Essie. 08 Crunchy Cake van Essence is mijn favoriete budget nude lak en de perfecte zwarte lak heb ik nog niet gevonden.
13. Welk merk wil wil je nog eens proberen?
Ilona: Illamasqua, A England, Bourjois, Color Club, KOH, Orly, Rituals... en nog vele andere merken. Veel van de merken die ik nog niet geprobeerd heb zijn of minder goed verkrijgbaar, of de kleuren spreken mij niet altijd aan. Toch lijken de lakjes van deze merken mij erg fijn.
Evi: Wat een moeilijke vraag! Ik ben eigenlijk wel tevreden zo. Misschien Ciaté? Daar heb ik nog geen lakken van.

We hebben jullie weer helemaal bijgepraat over nagellak, wat wel weer eens tijd werd op WFOP. De tag namen we over van Lin van Linvant en uiteraard ben jij ook vrij deze over te nemen. Als je dat doet kun je een linkje achterlaten naar jouw invulling van de tag, zodat we een kijkje kunnen nemen.

Welk merk nagellak zou jij nog wel eens willen proberen?

No Comments Yet, Leave Yours!